Batseeba och Noomi

Jag lovade ju att jag skulle presentera åtminstone en av våra hästar för er, men istället för en, presenterar jag båda hästarna i samma inlägg.

Batseeba är ett 12 årigt varmblod som flyttade till oss för nästan ett år sedan. Batseeba har varit med om en hel del under sina levnadsår. Hon har först skolats till travare, sedan har hon fått lära sig baserna för westernridning och nu håller vi på att skola henne till en dressyrhäst. Dessutom har hon hunnit få två föl. Hon har mycket energi, är väldigt känslig och älskar rutiner. Trots att hon är snäll, så är hon ingen häst du gosar med, om inte hon vill. Hon har en fin stamtavla, med bland annat Nevele Pride som sin farfar.

Talvi 2014-2015 206 – Kopio (2)   WP_20150321_017Talvi 2014-2015 240 – KopioWP_20150321_033

Noomi är ett 16 årigt finnhäststo som är den mest människokära och snällaste hästen jag någonsin träffat. Hon älskar att bli ompysslad och allt som kommer i vägen för henne, måste hon bara ta en ”tugga” av. Må det sen vara ett grimskaft eller en vattenhink, så måste hon lyfta den med munnen. Noomi kom till oss i utbyte mot våra två welsh ponnyer.

Medan Batseeba är väldigt lätt och försiktig i sina rörelser, så är Noomi den totala motsatsen. När Batseeba dricker ur vattenhinken, sätter hon lungt ner huvudet och dricker så att mulen knappt rör vid vattenytan. När Noomi dricker ur vattenhinken, stoppar hon ner hela mulen i vattnet så det stänker omkring hinken. När Batseeba vackert glider fram i sin flytande trav, stampar Noomi högt med sina ben och dunsar ner hovarna i marken. Men trots att Noomi är väldigt klumpig och stor, så är hon en häst som tar sin plats i ditt hjärta sekunden du träffar henne.

WP_20150321_056 WP_20150321_044 Talvi 2014-2015 204 – Kopio Talvi 2014-2015 267 – Kopio

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>