Provridning vol. 2

Efter att vi provridit Oliver, tog vi en tid paus från hästsökandet och funderade om en stund. Till slut bestämde vi oss att skaffa en häst i alla fall, så det var bara att fortsätta kolla runt. Vi ringde runt till intressanta annonser, men ofta vägrade säljarna sälja eftersom de inte ville att hästen skulle stå ensam på gården utan andra hästar. Till slut hittade vi en annons från en ridskola som hade några hästar till salu.

Jag och min man åkte för att kolla på hästarna. Det fanns två hästar vi var intresserade av, en haflinger valack och ett korsningsponny sto. Haflinger valacken stod först på tur attbli provriden. Den hade inte blivit riden på några dagar eftersom den hade blivit biten av en orm. Jag märkte ganska fort att den här hästen inte heller var det vi sökte efter. Han var sur och nafsade efter oss hela tiden. Vid provridningen vägrade han gå längre än några meter och slog med huvudet.

Med tanke på att Oliver var den senaste hästen jag red och minnet från honom var något jag knappast skulle glömma fort, så kände jag inte för att börja bråka med hästen. Jag tänkte att om hela provridningen går till att bråka med hästen, är möjligheten att vi kommer bli bästa kompisar i fortsättningen ganska liten.

Den andra ponnyn provred vi inte alls, efter att jag såg henne i hagen. Hon stod med hängande huvud i en lerig hage med en trasslig man och svans och man kunde nästan se revbenen genom den smutsiga pälsen. Ponnyn hette Bambi och det såg ut som denna Bambi varit ute på hal is lite för länge.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>