Provridning vol. 4

När vi började leta efter en storhäst, hittade vi i misstag en annons som let för bra för att vara sant. I annonsen berättades det om ett sto som var snällt och säkert i alla situationer. Hon kunde både western och engelsk ridning. Vi åkte för att kolla på henne och provred henne på en isig ridplan i februari. Rhonda, som hon kallades, var snäll fast pigg. Hon var väldigt samarbetsvillig och hon tyclte om att bli ompysslad, men bara om det passade in för henne. Hon var vacker och ståtlig och det visste hon mycket väl.

Säljaren sade att det är bra att longera hästen en stund i båda varven innan man sätter sig upp för att rida. En sådan mening är något som ofta får varningssignalerna att ringa i mitt huvud. Men det visade sig att hon faktiskt fungerade bättre i ridningen när man hade longerat henne. Hon slappnade bättre av då.

I april samma år åkte trailern in på vår stallgård och Rhonda flyttade in. Hon fick namnet Batseeba hemma hos oss.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>